Další informace
| Autorizující orgán: | Ministerstvo zemědělství |
|---|---|
| Skupina oborů: | Potravinářství a potravinářská chemie |
| Povolání: | Pekař |
| Platnost standardu: | Od 30.8.2023 do neomezeně |
| Kvalifikační úroveň: | 3 |
Obory vzdělání
Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.
|
K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Pekař (29-53-H/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
|
|
Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva | 29-001-H | 3 |
|
|
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva | 29-002-H | 3 |
Úplné profesní kvalifikace
Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.
|
Úplnou profesní kvalifikaci Pekař (29-99-H/14) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
| Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva | 29-001-H | 3 | |
| Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva | 29-002-H | 3 | |
Archivní standardy
| Platnost od | Platnost do | Schváleno |
|---|---|---|
| 7.8.2007 | 15.4.2013 | 6.8.2007 |
| 26.2.2013 | 10.6.2018 | 15.1.2013 |
| 10.4.2018 | 20.10.2022 | 27.3.2018 |
| 21.10.2022 | 29.8.2023 | 21.10.2022 |