Další informace

Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství
Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie
Povolání: Pekař
Platnost standardu: Od 30.8.2023 do neomezeně
Kvalifikační úroveň: 3

Obory vzdělání

Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.

K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Pekař (29-53-H/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací .

Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva 29-001-H 3
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva 29-002-H 3

Úplné profesní kvalifikace

Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.

Úplnou profesní kvalifikaci Pekař (29-99-H/14) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací .

Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva 29-001-H 3
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva 29-002-H 3
Zobrazit historické

Vztahy s dalšími kvalifikacemi

Archivní standardy

Platnost od Platnost do Schváleno
7.8.2007 15.4.2013 6.8.2007
26.2.2013 10.6.2018 15.1.2013
10.4.2018 20.10.2022 27.3.2018
21.10.2022 29.8.2023 21.10.2022