Další informace
| Autorizující orgán: | Ministerstvo zemědělství |
|---|---|
| Skupina oborů: | Potravinářství a potravinářská chemie |
| Povolání: | Lahůdkář |
| Platnost standardu: | Od 12.9.2023 do neomezeně |
| Kvalifikační úroveň: | 3 |
Úplné profesní kvalifikace
Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.
|
Úplnou profesní kvalifikaci Lahůdkář (29-99-H/01) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených skupin profesních kvalifikací . |
|||
|---|---|---|---|
| Pracovník/pracovnice výroby lahůdek | 29-030-H | 3 | |
| Pracovník/pracovnice výroby majonéz a omáček | 29-029-H | 3 | |
| Pracovník/pracovnice výroby rybích lahůdek | 29-028-H | 3 | |
Vztahy s dalšími kvalifikacemi
Profesní kvalifikace Pracovník/pracovnice výroby rybích lahůdek (kód:29-028-H) je integrovaná do úplné profesní kvalifikace Lahůdkář (kód:29-99-H/01).
Archivní standardy
| Platnost od | Platnost do | Schváleno |
|---|---|---|
| 24.10.2008 | 15.4.2013 | 24.10.2008 |
| 25.2.2013 | 8.9.2015 | 15.1.2013 |
| 29.6.2015 | 15.3.2021 | 29.6.2015 |
| 15.1.2021 | 20.10.2022 | 22.12.2020 |
| 21.10.2022 | 12.9.2023 | 21.10.2022 |