Další informace
Autorizující orgán: | Ministerstvo pro místní rozvoj | |
---|---|---|
Skupina oborů: | Gastronomie, hotelnictví a turismus | |
Povolání: | Číšník, servírka | |
Platnost standardu: | od 22.11.2011 do neomezeně | |
Kvalifikační úroveň: | 3 |
Obory vzdělání
Získání určité kombinace profesních kvalifikací opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce vedoucí k výučnímu listu nebo k maturitní zkoušce, vždy v určitém oboru vzdělání. Zkoušku lze složit na školách, kde se tento obor vyučuje.
K závěrečné zkoušce z oboru vzdělání Kuchař - číšník (65-51-H/01) lze být připuštěn po předložení osvědčení o získání některé z uvedených profesních kvalifikací nebo skupin profesních kvalifikací . |
|||
---|---|---|---|
|
Příprava teplých pokrmů | 65-001-H | 3 |
|
Příprava pokrmů studené kuchyně | 65-002-H | 3 |
|
Příprava minutek | 65-004-H | 3 |
|
Složitá obsluha hostů | 65-008-H | 3 |
Úplné profesní kvalifikace
Úplnou profesní kvalifikací rozumíme způsobilost vykonávat celé určité povolání, lze ji poskládat z určité kombinace profesních kvalifikací. Pokud pro dané povolání připravuje obor vzdělání, je získání úplné profesní kvalifikace podmíněno složením závěrečné nebo maturitní zkoušky v daném oboru.
Úplnou profesní kvalifikaci Číšník, servírka (65-99-H/02) lze prokázat předložením osvědčení o získání některé z uvedených profesních kvalifikací . |
|||
---|---|---|---|
Složitá obsluha hostů | 65-008-H | 3 |
Vztahy s dalšími kvalifikacemi
Profesní kvalifikace Složitá obsluha hostů (kód:65-008-H) je rozvíjena profesní kvalifikací Pivní sommeliér (kód:65-037-M).
Archivní standardy
Platnost od | Platnost do | Schváleno |
---|---|---|
7.8.2007 | 1.2.2012 | 6.8.2007 |