02.05.2014

Zkouška z profesní kvalifikace Vás opravňuje k získání vázané živnosti „Péče o dítě do 3 let věku v denním režimu“ (dle zákona č. 179/2006 Sb.). Je to také plná kvalifikace v péči o děti v dětských skupinách nejen v mateřských centrech.

Nejbližší termín zkoušek: 17. 5. 2014.
Pro další volné termíny se prosím informujte na e-mailu: info@materska-centra.cz

Poplatek za složení zkoušky je 5 300 Kč, pro členy Sítě MC platí dotovaná cena 4 300 Kč.

Po domluvě je možné v termínu zkoušky přijít také na konzultaci ohledně obsahu hodnoticích standardů, k praktickému nácviku první pomoci a napsat si cvičný test.

Přihlášku ke zkoušce najdete zde nebo ji získáte na e-mailu: info@materska-centra.cz. Vyplněnou podepsanou a oskenovanou přihlášku posílejte rovněž na e-mail:info@materska-centra.cz, případně poštou na Klimentská 34, Praha 1.

Do 21 dní po obdržení přihlášky vám zašleme pozvánku ke zkoušce spolu s doplňujícími informacemi. Pokud se nedomluvíme jinak, koná se zkouška nejpozději do 3 měsíců od doručení přihlášky.

Žadatelem musí být pouze osoba starší 18 let, která získala alespoň základní vzdělání a je bez logopedické vady.

Zkoušky se konají v prostorách Sítě MC Klimentská 34, Praha 1.

Požadavky, které musí uchazeč splňovat, jsou dány hodnoticím standardem pro profesní kvalifikaci: 

http://www.narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-550-Chuva_pro_deti_do_zahajeni_povinne_skolni_dochazky

Závazně přihlášeným uchazečům zasíláme seznam doporučené literatury, můžeme zapůjčit knihy a další materiály Sítě MC (vrací se při absolvování zkoušky).

Zdarma mohou využít e-mailové konzultace ohledně obsahu jednotlivých kritérií standardu s autorizovanými zástupkyněmi.

Pokud si nejste jisti některou z kompetencí, je možné se přihlásit na individuální konzultaci, kde si prakticky vyzkoušíte poskytování první pomoci na figuríně miminka i juniora, budete si moci napsat cvičný test a osobně konzultovat obsah hodnoticího standardu. Individuální konzultace je zpoplatněna (450 Kč pro nečleny Sítě MC, 300 Kč pro členy) a není určena jen závazně přihlášeným, ale všem zájemcům. Na individuální konzultaci je třeba se předem objednat - kontakt: jirina.chlebovska(zavinac)materska-centra.cz 

Síť mateřských center je od 21. 8. 2013 oprávněna provádět zkoušky profesní kvalifikace Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky (kód: 69-017-M).

zdroj: http://www.materska-centra.cz/