06.02.2015

Portál vzdelavaniaprace.cz nově umožňuje ještě efektivnější oslovování zájemců o profesní kvalifikace. Firmy a autorizované osoby, které nabízejí profesní vzdělávání a pořádají rekvalifikační kurzy a zkoušky v rámci NSK, totiž nyní mohou na portálu zcela zdarma inzerovat své služby a oslovovat tak přímo všech 10 000 uživatelů, kteří se aktivně zajímají o svůj profesní rozvoj. Novinkou je i vkládání orientačních znalostních testů pro uživatele portálu.

Nabídku vzdělávání nebo kurzu mohou instituce a firmy přiřadit ke konkrétní profesi, kde se k ní jednoduše dostanou uživatelé portálu, zajímající se přímo o daný obor. Vzdělávací organizace si mohou navíc vytvořit na portálu vlastní profil, kde zájemci o jejich služby naleznou základní informace o nabídce, kontakty a odkazy na webové stránky,“ vysvětluje novou funkci webu hlavní manažer projektu Národní soustava kvalifikací Ivo Jupa.

Nová je rovněž možnost na web umístit orientační online test, v němž si zájemci o získání kvalifikace mohou nanečisto vyzkoušet své znalosti v oboru kvalifikace, o který se zajímají. Uchazeč se může na základě výsledků rozhodnout, zda jeho znalosti stačí na to, aby rovnou přistoupil ke zkoušce, nebo raději zvolil variantu doplnění vzdělání v rámci rekvalifikačního kurzu. Test ale mohou využít i vzdělávací organizace, které mohou uchazeče iniciativně kontaktovat a poradit mu s výběrem kurzu nebo zkoušky.

Atraktivní je na těchto nových funkcích portálu Vzdělávání a práce především schopnost svou nabídku zacílit přesně na uživatele, kteří se aktivně zajímají o svůj kariérní rozvoj a vyhledávají konkrétní profese a profesní kvalifikace,“ tvrdí Ivo Jupa.

Postup vkládání nabídek a testů není přitom vůbec náročný. První krok – registrace na portálu – je velice snadný a je navíc zdarma. Stačí zvolit možnost „Registruji se jako firma“ a následně vytvořit profil firmy, kterou zastupujete. Profil obsahuje základní informace jako IČ, adresu a zaměření organizace. Poté už stačí jen zažádat o možnost zadávat nabídku v oblasti vzdělávání. Firmám činným v oblasti profesního vzdělávání a rekvalifikace nabízí web Vzdělávání a práce také možnost bezplatné prezentace na blogu – http://blog.vzdelavaniaprace.cz/. Pro prezentaci stačí kratší článek či text o vaší činnosti, ideálně doplněný zajímavým příkladem z praxe.

zdroj: www.vzdelavaniaprace.cz