25.09.2015

Ocitli jste se na křižovatce své pracovní kariéry? Jste již několik měsíců v evidenci Úřadu práce a naděje na novou pracovní příležitost stále v nedohlednu? Pak nezoufejte, neboť ve stejné situaci nejste zdaleka sami. Profesní rekvalifikace se v současné době jeví jako ideální příležitost pro zvýšení možností uplatnění na trhu práce.

Udělali jste první krok, rozhodli jste se převzít zodpovědnost za vlastní kariéru, jenže jak dál?

Vaše další kroky by měly nejprve vést na Úřad práce, případně jeho webové stránky, kde si zjistíte podmínky účasti v rekvalifikačních kurzech, respektive podmínky pro získání finanční dotace od Úřadu práce.

Na portálu Národní soustavy kvalifikací naleznete přehled celostátně uznávaných profesních kvalifikací v ČR a v Databázi udělených akreditací rekvalifikačních programů zjistíte, které vzdělávací instituce jsou držiteli platné akreditace pro profesní rekvalifikaci od MŠMT ČR.

Nyní je na čase zvolit vhodný rekvalifikační kurz, respektive profesní obor, který vás zajímá a který vám pomůže zvýšit vaše šance na nalezení nového zaměstnání. Inspiraci můžete hledat na portálech s pracovními nabídkami, kterých funguje v ČR velké množství.

Další příležitostí jsou různé pracovní veletrhy.

Pro radu se můžete rovněž obrátit na vašeho zprostředkovatele na Úřadu práce, případně na referát zaměstnanosti a poradenství.

Kvalifikované poradenství poskytují také personalisté, kteří vám pomohou zorientovat se v aktuální situaci na trhu, doporučí perspektivní profese, případně poradí, jak vhodně upravit strukturovaný životopis a motivační dopis.

Většina akreditovaných vzdělávacích institucí zaměstnává zkušené odborníky, kteří mají dlouholetou praxi v komunikaci jak s uchazeči o zaměstnání, tak s Úřady práce. Pomohou vám tak zorientovat se na trhu pracovních nabídek i příležitostí k rekvalifikaci, poradí s vyplněním formulářů a podkladů k žádosti o úhradu nákladů spojených s kurzem pro Úřad práce, provedou vás veškerou administrativní agendou a ulehčí vám cestu k novým pracovním příležitostem!

Zdroj: chcipracovat.info, Klára Millerová