26.11.2015

Nápad jí přihrála „náhoda“ při rizikovém těhotenství. Když šla do porodnice, měla už tolik klientek, že z přivýdělku vznikl byznys na plný úvazek. Dokazuje, že začít s podnikáním se dá v každé době; že existuje jediný ideální čas, jak se začít starat o sebe, a to „teď“.

Nikdy nepotřebovala půjčky ani investory. Přesto vyrostla tak, že dnes zaměstnává třicet lidí a každý den prodá sto kabelek, které sama navrhne a ušijí její profesionální švadleny.

STO kabelek! KAŽDÝ den! To znamená JEDNU kabelku v průměru každých ČTRNÁCT minut.

Darina Hubáčková Ermisová je přitom obyčejná jednatřicetiletá máma, která na příkladu ručně šitých originálních kabelek ukazuje, že utržit ročně 15 milionů Kč se dá třeba v Ostravě a klidně během mateřské.

Jak to dokázala? Jak to může dokázat KAŽDÝ?

Fáze 1: Podnikatelský gen

Chcete se vymluvit, že Vy nemáte podnikatelské geny? Že v sobě nemůžete objevit takový úspěch? Fajn, já Vám povím, jaký veškerý podnikatelský gen měla Darina.

Warren Buffett jako malý koupil v obchodě šest Coca-Col ve výhodném balení (o trochu levněji na kus) a pak je na ulici prodával za plnou cenu. Nic víc.

Darina vzpomíná na zakořeněného obchodního ducha s úsměvem: „Jednou jsme s kamarádkou na hřbitově natrhaly luční kvítí. Před Jednotou jsme si pak obrátily kartonovou krabici a na tomto pultíku jsme kytky prodávaly.“

Jste zklamáni, že jste čekali nějaký zázrak? Ale podnikání není žádný zázrak. Pouze dovednost, která se dá naučit.

Fáze 2: Klid od zaměstnání

Bylo jí šestadvacet, když přišla do jiného stavu. V té době byla dlouholetou manažerkou nadnárodního řetězce s oblečením. Byla šťastná, že má práci přímo v Ostravě – na druhou stranu proč by ji v módním segmentu nepřijali, jestliže vystudovala oděvní návrhářství?

Když odcházela na rizikové těhotenství, měla plány do budoucné jasné: porodit, vrátit se do práce a postoupit v kariéře a platu ještě výš.

Nevím, jestli ji Život slyšel. Každopádně jí poskytl příležitost splnit si toto přání mnohem svobodnější cestou…

- See more at: https://www.firstclass.cz/2015/09/sit-zacala-v-tehotenstvi-ted-zamestnava-30-lidi-a-prodava-100-kabelek-denne/#sthash.Orb9P4R6.dpuf

Fáze 3: Nápad

Když přestaneme dělat věci, které denně děláme, začneme dělat jiné věci, které jsme do té doby třeba nikdy nedělali. „Podle doktorů jsem měla být doma, odpočívat, nezatěžovat se a šetřit se. Jenže to já prostě nedokážu.“ Vždycky zaměstnaná Darina se náhle doma nudila. Kamarádky to věděly. „Byla jsem pozvaná na jednu oslavu narozenin. Chtěla jsem pochopitelně dobře vypadat. A neměla jsem kabelku, která by se mi hodila k šatům.“

A tak zasedla za šicí stroj v kuchyni a prostě si jednu ušila – z materiálů, které jí doma zbyly ještě ze školy. (Mimochodem, aniž to tehdy tušila, z tohoto prototypu se později stal nejprodávanější kus Darininy značky Dara bags – kabelka Dariana Middle.)

celek

Vystudovala návrhářství, ale NIKDY jako návrhářka nepracovala. O to více ji hřálo, když na večírku zaslechla…

1) … že se její práce líbí.

2) … že by její kamarádky chtěly také takovou kabelku.

3) … že by takovou kabelku chtěly i kamarádky jejích kamarádek.

A tak šila. Pro kamarádky, kamarádky kamarádek a stále širší okolí. „Začínala jsem na kuchyňském stole. Jakmile jsem se už nevešla za stůl, rozložila jsem si šití na podlaze v obývacím pokoji. Když jsem šla do porodnice, měla jsem už tolik objednávek, že jsem šila celý den. A po porodu jsem už musela přijmout svou první švadlenu…“

Zdroj: firstclass.cz

Profese textilní návrhář - kurzy, zkoušky