25.11.2015

Často se říká, že v životě je nejtěžší najít svou vlastní cestu. Ale ani ten, kdo ví, jaké zaměstnání chce vykonávat, to nemusí mít při hledání práce jednoduché.

„Můj sen bylo pracovat na rehabilitacích. Chtěla jsem už jako dítě jít na masérskou školu, ale v minulém režimu to nešlo. V devadesátých letech jsem začala bojovat, abych se dostala do kvalitního masérského kurzu.“

Paní Jana, navzdory praktické slepotě, nikdy neměla problém najít sebe samu. Vytoužený masérský kurz pro ni ale byl finančně nedostupný. Na žádost u  ministerstva práce a sociálních věcí jí však byla udělena výjimka a dostala podporu, která jí umožnila půlroč- ní kurz absolvovat. Rozjela vlastní podnikání, prošla dalšími kurzy a nakonec získala místo v  sociálním podniku Jitro. „Nejdůležitější je pro mě na práci masérky, že můžu lidem pomoct. To mě naplňuje mnohem více, než když by mi klient platil třeba více peněz. Jsem strašně šťastná, že tuhle práci můžu dělat a že se cítím potřebná.“ Sociální podnik poskytuje rehabilitační, rekondiční a  masérské služby zdravotně postiženým i  klientům z  řad široké veřejnosti. Zároveň zaměstnává více než 40 % hendikepovaných osob a osob, které pečují o závislé členy své rodiny.

Zdroj: mpsv.cz

Profese fyzioterapeut - kurzy, zkoušky